nieuws

Spaanse Room Mate Hotels naar Nederland

Hotel

De Spaanse hotelketen Room Mate Hotels opent op het IJDock in Amsterdam haar eerste hotel op Nederlandse bodem. Het hotel dat 293 kamers telt zal in het voorjaar van 2013 haar deuren openen.

Spaanse Room Mate Hotels naar Nederland

Room Mate Hotels heeft voor de realisatie van haar eerste hotel in Nedelrand een overeenstemming gesloten met ASR Vastgoed Ontwikkeling. Beide partijen hebben een huurcontract voor 25 jaar getekend.

Het 293 kamers tellende hotel is gelegen op het Amsterdamse schiereiland IJDock waarvan eveneens het nieuwe Paleis van Justitie onderdeel uitmaakt. De hotelketen gaat onder haar eigen naam het hotel aan de nieuw aangelegde passantenhaven exploiteren. Het hoogste punt van het pand is eerder deze maand bereikt, het hotel zal naar verwachting eind van dit jaar worden opgeleverd en in het voorjaar van 2013 haar deuren openen.

Het hotel van circa 18.000 m2, verdeeld over 14 verdiepingen, ligt centraal in Amsterdam, aan ’t IJ, dicht bij het Centraal Station Amsterdam. Het ontwerp van het hotel is van de hand van Jan Bakers Architecten. De gevels bestaan van top tot teen uit glas. Naast de 293 kamers beschikt het hotel over een groot restaurant met terras aan de passantenhaven en een fitness en spa.

Room Mate Hotels heeft de beroemde interieurarchitect Tomas Alia gevraagd om voor haar het IJDock hotel in te richten.

Room Mate Hotels is op dit moment actief in vier landen en heeft sinds enkele jaren een sterke groeistrategie. Naast 15 hotels in Spanje, beschikt zij over hotels in de Verenigde Staten, Mexico en Argentinië en heeft zij nieuwe hotelprojecten lopen in Colombia, Italië en Engeland.

Het hotel maakt gebruik van de onder IJDock gelegen garage. Het aan- en afvoeren van goederen gaat via de speciale servicelaag die als tussenlaag is aangebracht tussen het maaiveld en de tweelaagse parkeergarage.

Reageer op dit artikel