nieuws

Spectaculaire beelden van hoogste hotel ter wereld

Hotel

Ronduit spectaculair zijn de beelden van het hoogste hotel ter wereld. Deze week opende het Ritz Carlton een hotel in een 490 meter hoge toren in HongKong. Het ontbreekt de gasten aan niets in het luxe vijfsterrenhotel. Op YouTube zijn de eerste beelden van het tophotel te zien.

Spectaculaire beelden van hoogste hotel ter wereld

Het Ritz-Carlton is gevesigd op de 102e tot 118e verdieping van het International Commece Centre (ICC) in de oude Britse handelskolonie HongKong. Het gebouw is 490 hoog en biedt hotelgasten een panoramisch uitzicht over de miljoenenstad.

‘Het kostte ons tien jaar om het iconische hotel te bouwen’, zegt directeur Hervé Humler. De kosten van een overnachting in het bijzondere hotel variëren van 546 euro voor een gewone kamer tot bijna tienduizend euro voor de presidentiële suite. Het hotel telt 312 kamers.

Het hotel telt meerdere bijzondere restaurants, een wellness en vergaderruimtes. Vanuit de meeste ruimtes is er zich op de Aziatische stad. Alleen al in de ballroom kunnen zevenhonderd gasten worden ontvangen voor een diner. De lift in het gebouw is een van de snelste ter wereld en brengt gasten in 52 seconden van de lobby op de begane grond naar de top van de toren. De wijnvoorraad van het hotel bestaat uit ruim zesduizend flessen.

Van de titel ‘hoogste hotel ter wereld’ zal Ritz-Carlton maar kort kunnen genieten. In 2014 wordt in Sjanghai het J-Hotel gebouwd in een toren van zeshonderd meter hoogte.

Tip

Bekijk hier de beelden van het bijzondere hotel

Reageer op dit artikel