nieuws

Spectaculaire groei webreserveringen verwacht

Hotel

Internet wordt met afstand het belangrijkste distributiekanaal voor de verkoop van hotelkamers. Over vijf jaar verloopt meer dan de helft van alle reserveringen via internet. De traditionele distributiekanalen zoals direct contact en reisbureaus krijgen flinke klappen van het wereld wijde web.

Spectaculaire groei webreserveringen verwacht

Dat valt op te maken uit de voorspellingen van de auteurs van het onderzoek Hospitality Benchmark 2006 van KPMG. Uit ons onderzoek blijkt dat van alle ondervraagden 84 procent ervan uit gaat dat over vijf jaar meer dan 50 procent van de reserveringen via het internet zal verlopen, zo schrijven de onderzoekers.

Door de opkomst van internet wordt de kamerprijs steeds transparanter. Voor hoteliers betekent dit werk aan de winkel om kamerprijzen voor de zakelijke markt op niveau te houden. De tendens, dat op de vrijetijdsmarkt de prijs van een kamer centraal staat, lijkt zich voort te zetten voor de zakelijke markt.

Reageer op dit artikel