nieuws

Spectaculaire hotelplannen in Dubai

Hotel

De ambities van Dubai om de belangrijkste toeristische regio van het Golfgebied te worden lijken voorlopig nog niet ten einde. Maandag bracht het emiraat plannen naar buiten voor een omvangrijk project waarmee 27 miljard dollar is gemoeid. De plannen behelzen onder meer de bouw van het grootste hotel ter wereld.

Spectaculaire hotelplannen in Dubai

Het nieuwste project luistert naar de naam Bawadi en voorziet in de bouw van een aantal hotels die samen meer dan 29.000 kamers tellen. Pronkstuk wordt hotel Asia Asia met alleen al 6500 kamers.

Bawadi moet binnen nu en tien jaar 3 miljoen toeristen per jaar kunnen herbergen, aldus de projectontwikkelaars. Dubai streeft ernaar jaarlijks in totaal 10 miljoen mensen te kunnen verwelkomen. Daarvoor zijn op termijn nog eens 70.000 tot 80.000 hotelkamers nodig.

Dubai is onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten. Het gebied timmert al jaren aan de weg om zoveel mogelijk toeristen binnen te krijgen. Toerisme moet een belangrijke bron van inkomsten worden omdat de olievoorraden in het gebied zo langzamerhand leeg raken.

Aan grootschalige projecten heeft het Dubai de afgelopen tijd bepaald niet ontbroken. In de stad staat al een ‘zevensterrenhotel’ van meer dan 300 meter hoog. Op dit moment wordt gewerkt aan de hoogste wolkenkrabber ter wereld. Verder pronkt Dubai met drie kunstmatig aangelegde eilanden in de vorm van een palmboom.

Reageer op dit artikel