nieuws

Spectaculaire verbouwing hotel Texel

Hotel

Hotel Greenside in het Texelse De Koog wilde uitbreiden, en zag maar één manier: omhoog. Om op een vleugel een complete verdieping bij te bouwen werd deze week het 70 ton wegende dak in zijn geheel ruim drie meter opgetild. (incl. video)

Spectaculaire verbouwing hotel Texel

Zes hydraulische vijzels tilden het 43 bij 13 meter metende dak aan 27 bevestigingspunten omhoog. Er moest haast worden gemaakt met het plaatsen van de wandplaten, zodat het dak weer vast zou liggen vóór de storm van donderdag. Texel Plaza filmde bij het Greenside hotel.

In de vrijgekomen ruimte worden tien ‘superior’ kamers bijgebouwd, zodat Greenside over 59 kamers beschikt. De tien nieuwe zijn de meest luxe die het hotel biedt. Eind april moet de verbouwing zijn afgerond, en kunnen de kamers in de vleugel weer verhuurd worden.

Bekijk hier het bouwfilmpje

Reageer op dit artikel