nieuws

Sprinklers redden Koperen Hoogte

Hotel

Hotel-restaurant De Koperen Hoogte langs de A28 in Zwolle is getroffen door brand. Watersprinklers voorkwamen een grote ramp in het hotel waar gasten snel werden geëvacueerd. Wel heeft het horecabedrijf van Hennie van der Most te kampen met flinke waterschade.

Sprinklers redden Koperen Hoogte

De brand in de nacht van maandag op dinsdag ontstond om 1.45 uur in de meterkast op de dertiende verdieping, zo meldt de Meppeler Courant. Hotelgasten werden geëvacueerd naar een hotel in Zwolle. Niemand raakte gewond.

Sprinklers doofden de vlammen snel, zodat het vuur voor weinig schade zorgde. Wel is er de nodige waterschade en zijn plafonddelen op de twaalfde en dertiende verdieping door het water naar beneden gekomen. Het draaiende restaurant in de top van de Lichtmis stond ook blank door de sprinklerinstallatie.

Reageer op dit artikel