nieuws

Sprookjes en blote benen favoriet

Hotel

Nederlanders zijn gek op sprookjes en blote benen. Dat blijkt uit de Nationale Uitjestest 2009. In de top 10 staan Sprookjeswonderland, Toverland en De Efteling. Verder zijn er topposities voor strand Texel en kuuroord Elysium.

Sprookjes en blote benen favoriet

Ook uitjes waar gezelligheid een belangrijke rol speelt, scoren hoog in de Nationale Uitjestest. Oerol is net als vorig jaar de onbetwiste nummer 1. Maar er zijn forse verschuivingen in de top 10. Zo vielen het Drents Museum, Festival Mundial, museum Kröller-Müller en de stranden van Zandvoort en Noordwijk buiten de prijzen.

Daarvoor in de plaats kwam strand Texel, omdat stelletjes dit strand het meest romantisch vinden en solisten er rust vinden. Kuuroord Elysium wordt vooral door 55-plussers geroemd vanwege de gezelligheid, ontspanning en heerlijke koffie. Drouwenerzand Attractiepark gooit hoge ogen, omdat ‘je waar voor je geld krijgt’ en vanwege de topkwaliteit van het ijs.

Prijs van een pilsje

Via eropuit.nl, een initiatief van de NS, kon iedereen van jong tot oud zich uitspreken over het leukste dagje uit in Nederland. In totaal deden bijna 50.000 Nederlanders mee aan de Nationale Uitjestest. Zij beoordeelden uiteenlopende uitjes op alle denkbare criteria. Van de prijs van een pilsje en de kwaliteit van koffie, appelgebak en pannenkoeken tot de hygiëne op toiletten.

De top 10 wordt samengesteld uit de meningen van alle testers. Maar er zijn grote verschillen tussen wat mannen en vrouwen kiezen. Vrouwen gaan het liefst naar Oerol, bij mannenuitjes scoort Toverland het beste. Het favoriete mannenmuseum is Beeld en Geluid in Hilversum.

Reageer op dit artikel