nieuws

ss Rotterdam rond de zomer klaar

Hotel

De ss Rotterdam, het voormalige stoomschip wat omgebouwd wordt tot drijvende hotel- en cateringlocatie, gaat rond de zomer open voor publiek. Dat laat Lucas Petit, die mede-verantwoordelijk is voor de horeca-activiteiten op het schip, weten.

ss Rotterdam rond de zomer klaar

‘Een exacte datum is er nog niet, maar het wordt rond de zomer’, aldus Petit.

Dagelijks werken er drie- tot vierhonderd mensen op het schip om het af te bouwen. ‘Alle regelgeving rondom het schip heeft ertoe geleid dat er meer werk en aandacht in gaat zitten. Er is in de wereld nauwelijks ervaring met dergelijke omvangrijke projecten. Maar we liggen op koers. We investeren zo’n 200 miljoen euro en willen dan ook geen concessies doen aan kwaliteit en veiligheid’, stelt Petit.

Petit stelt dat de politieke rumoer rondom de ss Rotterdam geeft invloed heeft op de planning. Eind vorig jaar was het schip bijna dagelijks in het nieuws vanwege forse kostenoverstijging. De ss Rotterdam krijgt hotelkamers, restaurants en allerlei cateringactiviteiten aan boord. Volgens Petit is de ss Rotterdam een icoon voor Nederland.

Rederij De Rotterdam laat weten dat op 30 januari de ss Rotterdam definitief afmeert. Dan wordt het schip dertig meter richting de Nieuwe Maas en twaalf meter van de wal verplaatst. Dit is bedoeld om de gangways en overige voorzieningen aan de kadegebouwen te bevestigen.

Reageer op dit artikel