nieuws

Stadsdeel achter extra etages Hilton A’dam

Hotel

Het Hilton Hotel Amsterdam krijgt steun van stadsdeel Oud-Zuid bij het plan om twee of drie verdiepingen te plaatsen bovenop het bestaande hotel. Dat laat een woordvoerder van Oud-Zuid weten.

Stadsdeel achter extra etages Hilton A’dam

General manager Roberto Payer liet in mei 2008 weten op het huidige hotel nog twee etages te willen maken. De uitbreiding van het hotel aan de Apollolaan betekent een capaciteitsvergroting van zeventig kamers.

‘We ondersteunen het idee dat het Hilton uitgebreid kan worden. Het oorspronkelijke bestemmingsplan maakte uitbreiding al mogelijk, maar die was nooit behandeld in de raad. Dat is nu vijftig jaar later gebeurd’, aldus een woordvoerder van stadsdeel Oud-Zuid op Parool.nl.

Hilton gaat nu samen met gebouweigenaar Dijkhuis Vastgoed Management definitieve ontwerpen maken voor de uitbreiding. Belangrijk hierbij is dat rekening wordt gehouden met de lichtinval voor omwonenden.

In mei 2008 liet Payer tegenover MissetHoreca.nl weten het hotel af te willen maken zoals het bedoeld was. Aanvankelijk zou bij de bouw het hotel geen tien, zoals nu, maar twaalf etages krijgen. ‘Ik hoop dat de buurt achter me staat en mij het gunt mijn droom te verwezenlijken’, aldus Payer in mei 2008 over het uitbreidingsplan.

Reageer op dit artikel