nieuws

Start Giro d’Italia levert A’dam 25 miljoen op

Hotel

De start van de Giro d’Italia in Amsterda gaat de stad zo’n 25 miljoen euro opleveren. De honderd jaar oude wielerronde gaat volgend jaar begin mei in onze hoofdstad van start. Vooral horeca en hotels profiteren volgens de organisatie van de Italiaanse invasie.

Start Giro d’Italia levert A’dam 25 miljoen op

De wielerronde vindt plaats op 6, 7 en 8 mei van het volgend jaar. De eerste dag bestaat uit een individuele tijdrit van tien kilometer door Amsterdam. De twee volgende ritten starten in Amsterdam en eindigen in Utrecht en Middelburg.

Toeristische route

Volgens sportwethouder Gehrels zal Amsterdam een week lang roze kleuren, de kleur van de Giro. ‘De Italianen stellen geen hoge eisen aan het asfalt en de breedte van de wegen. Ze zouden het prachtig vinden als een route langs het Anne Frankhuis loopt. Misschien kan het peloton ook wel over de Magere Brug.’ Waarschijnlijk komen start en finish op de Dam en het Museumplein.

Groningen

In 2002 leverde de start van de Ronde van Italië in Groningen de stad verlies op doordat de NOS de uitzendrechten weigerde te betalen. Nederland bleef verstoken van de beelden van de start, waardoor de promotie van Groningen in het water viel.

Reageer op dit artikel