nieuws

Starwood koopt Golden Tulip; Kennedie vertrekt

Hotel

Starwood Capital Group Global L.P. is de nieuwe eigenaar van het merk Golden Tulip. Golden Tulip-topman Hans Kennedie laat weten uit het management te stappen.

Starwood koopt Golden Tulip; Kennedie vertrekt

Dat is vrijdagavond om half negen in een gezamenlijk persbericht van Starwood, Golden Tulip en de curatoren Marie Jose Cools en Rincke Dulack bekendgemaakt.

De Britse investeerder Starwood noemt de overname van de brand Golden Tulip een aantrekkelijke aanwinst. ‘Onze uitgebreide ervaring in de hotelsector maakt ons de ideale partner om te investeren en te groeien met Golden Tulip’, zegt Desmond Taljaard, coo van Starwood Capital.

Golden Tulip-topman Hans Kennedie vertrekt uit de leiding van Golden Tulip. Wel blijft Kennedie als adviseur betrokken bij de afdeling International Franchise Development. ‘Ik verwacht een belangrijke steun te worden voor de franchise-activiteiten van het Starwood Capital Hospitality team’, aldus Kennedie.

Boedel

De curatoren Marie Jose Cools en Rincke Dulack verklaren gezamenlijk tevreden te zijn over de uitkomst van de aanbestedingsprocedure. ‘We denken het best mogelijke resultaat voor zowel de zakelijke voortgang als de schuldeisers in de boedel. We zijn bovendien overtuigd dat het profiel van de koper zorgt voor langdurige inzet voor de Golden Tulip-merken en de aangesloten franchisebusiness’.

Eerder deze week lieten de franchisers van Golden Tulip in ons land middels een stemming massaal weten tegen Starwood als nieuwe eigenaar te zijn. Vrijdagavond liet vooraanstaand Golden Tulip-franchiser Harry Westers in een eerste reactie weten teleurgesteld te zijn. Hij gaat maandag in overleg met adviseurs om te kijken of het eerder aangekondigde veto-recht nog een rol kan spelen.

Starwood laat weten dat de bindende overeenkomst is onderworpen aan bepaalde formaliteiten. Wanneer die zijn afgerond zal dat naar verwachting resulteren in een volledige afsluiting van de transactie op 27 juli 2009.

Reageer op dit artikel