nieuws

Starwood krijgt week extra voor onderzoek Golden Tulip

Hotel

Het exclusiviteitcontract dat Starwood Capital heeft voor de overname van Golden Tulip is met een week verlengd. Het contract liep in eerste instantie af op vrijdag 26 juni. Starwood krijgt nu langer de tijd voor het boekenonderzoek.

Starwood krijgt week extra voor onderzoek Golden Tulip

Dit maakt Harry Westers, woordvoerder van de franchisenemers van Golden Tulip, tegenover Missethoreca.nl bekend. Er is de afgelopen twee weken geen overleg geweest tussen Starwoord en de franchisenemers. ‘We hebben alleen een algemene brief ontvangen die is ondertekend door meneer Kennedie.’

Met de overname van Golden Tulip door Starwood zijn de franchise business betrokken, alle merken en het intellectuele eigendom. De eigen management hotels vallen buiten deze deal. Hiervan zijn er inmiddels acht in andere handen, voor zes wordt nog een bestemming gezocht.

Onderling overleg

De franchisenemers van de Golden Tulip hotels komen aanstaande maandag bijeen voor overleg. ‘Dan gaan we een gezamenlijk standpunt innemen over hoe we de eventuele onderhandelingen met Starwood ingaan. Die vergadering stond overigens al gepland voor dat we wisten dat het een week was uitgesteld,’ aldus Westers.

Haakt Starwood af, dan gaan de franchisers zelf de onderhandelingen voor de overname van Golden Tulip weer opstarten.

Reageer op dit artikel