nieuws

Starwood loopt bedfiets bijeen

Hotel

Starwood heeft met de Dam tot Dam-loop geld ingezameld voor een bedfiets voor het Brandwondencentrum in Beverwijk. Twee keer renden de 17 lopers van Starwood van Amsterdam naar Zaandam.

Starwood loopt bedfiets bijeen

De drie Starwood Hotels die meededen aan deze goededoelenactie zijn Hotel Pulitzer, Hotel Des Indes in Den Haag en het Sheraton Amsterdam Airport Hotel. Met hun deelname aan de 16 kilometer lange Dam tot Dam-loop bracht het hotelteam geld bijeen voor een bedfiets.

Het Brandwondencentrum, onderdeel van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, is erg blij met de bedfiets. ‘De bedfiets houdt de gewrichten van brandwondenpatiënten mobiel. Dit is erg belangrijk. Zelfs mensen die nog aan de beademing liggen kunnen de bedfiets gebruiken.’

De bedfiets heeft een motor zodat de benen van de patiënt worden bewogen zonder dat hij zelf iets hoeft te doen. Hierdoor vermindert de spierspanning en blijft de mobiliteit in de gewrichten behouden.

Reageer op dit artikel