nieuws

Starwood weet niets van afkeer franchisers GT

Hotel

Starwood Capital gaat franchisers van Golden Tulip meer winst en lagere kosten bezorgen. Dat belooft coo Desmond Taljaard in een exclusief interview met MissetHoreca.nl. Taljaard zegt niet op de hoogte te zijn van de stemming van de franchisers waarin tegen Starwood als nieuwe eigenaar van het merk te zijn.

Starwood weet niets van afkeer franchisers GT

Chief operating officer Desmond Taljaard laat van de Verenigde Staten weten zo snel mogelijk de franchisers te informeren over de plannen van Starwood. ‘Vrijdag is het contract getekend. Nu zijn we bezig met het afhandelen van de formaliteiten die voor 27 juli afgerond moeten worden. We zullen zo snel mogelijk in contact treden met de franchisers’,

Starwood, ook eigenaar van Louvre Hôtels, noemt Golden Tulip een sterk merk. ‘We willen dan ook een langdurige relatie met de franchisers. We denken dat ze meer geld kunnen verdienen en lagere kosten kunnen behalen door onze distributienetwerken en kennis. We willen ons platform in Europa vergroten. Dit is een heel belangrijke acquisitie voor ons’, aldus Taljaard, die geen mededelingen doet over het aankoopbedrag.

Golden Tulip

Taljaard zegt verrast te zijn over de negatieve uitkomst van een stemming onder franchisers van Golden Tulip vorige week. ‘Ik heb van de curatoren gehoord dat de franchisers graag willen. Dat ze tegen hebben gestemd, verrast me. Het betekent dat we er alles aan moeten doen om de franchisers zo goed mogelijk te informeren en te overtuigen. Het belangrijkste is dat de franchisers onze plannen gaan begrijpen.’

Een overname van de veertien failliete leased hotels van Golden Tulip is geen optie geweest voor Starwood. ‘We hebben ons vanaf het eerste moment in april gefocust op de franchisehotels. Onze werkwijze is niet om eigen hotels te bezitten. Al met al was het een behoorlijk gecompliceerde aankoop.

Hans Kennedie

Hans Kennedie verdwijnt uit de leiding van Golden Tulip, onderstreept Taljaard. ‘Hij blijft voor een gelimiteerde periode betrokken bij Starwood. Hoe lang die periode is, kan ik nu niet zeggen. Mogelijk kan ik hierover over een paar weken meer vertellen’.

Reageer op dit artikel