nieuws

Stayokay Hostel in kubuswoningen Rotterdam

Hotel

Stayokay heeft een nieuw markant hostel. In de kubuswoningen in Rotterdam. In de grote kubus – de voormalige locatie van de Hogeschool Rotterdam – plus één bekende paalwoning bouwde de hostelketen 49 kamers met in totaal 245 bedden. Met de opening van het nieuwe hostel in Rotterdam viert Stayokay tevens haar 80-jarig jubileum.

Stayokay Hostel in kubuswoningen Rotterdam

De kubus Stayokay opent op 15 juni. De oude vestiging van Stayokay in Rotterdam sluit diezelfde dag. Dit laat Richard Hermes van Stayokay MissetHoreca.nl weten. ‘Er is één echte paalwoning bij dit project betrokken. Deze was destijds beschikbaar. Mochten er meer te koop komen, dan laten we die ongemoeid hoor. Dat blijven gewoon koopwoningen. Ons hostel is met 245 bedden groot genoeg.’

Alle 49 kamers zijn voorzien van een douche en een separaat toilet. Elke kamer is anders. De lichtval is bijna nergens gelijk, ook de afmetingen en het uitzicht niet. Om het effect van de kubus te versterken, hangt er in de vide van het hoofdgebouw een extra kubus met de punt naar beneden. Vier loopbruggen en een lift doorsnijden deze kubus en verbinden de verdiepingen.

stapelbedden

Enkele kamers zijn voorzien van flexibele stapelbedden, die door een speciale constructie eenvoudig in een een- of tweepersoonsbed te veranderen zijn. Het hostel heeft kamers voor 2 tot 8 personen en is geschikt voor zowel individuele gasten als families en groepen. Overnachten is mogelijk voor € 23,50 per persoon inclusief ontbijt.

Ontwerper Edward van Vliet hielp de hostelketen met de inrichting van de kubuswoningen. De kubuswoningen zijn ontworpen door de Nederlandse architect Piet Blom en gebouwd tussen 1982 en 1984.

Reageer op dit artikel