nieuws

Steigenberger wil snel meer hotels in Nederland

Hotel

De Duitse hotelketen Steigenberger wil meerdere hotels openen in ons land. De eigenaar van het bekende Kurhaus in Scheveningen denkt aan hotels in Amsterdam, Utrecht, Enschede en Nijmegen.

Steigenberger wil snel meer hotels in Nederland

Gisteren liet Steigenberger-topman Arco Buijs weten dat het Kurhaus in Scheveningen flink op de schop gaat. Een dag later meldt Buijs meerdere hotels te willen openen in Nederland. Gedacht wordt aan Amsterdam, Utrecht, Enschede en Nijmegen.

Buijs zegt met een aantal bestaande hotels in ons land in gesprek te zijn over een overname. ‘Ik kan daar nog niet zo veel over zeggen, maar over een paar maanden verwacht ik het eerste project te kunnen presenteren’, aldus Buijs in Het Financieele Dagblad.

Steigenberger kent naast luxe vier- en vijfsterren hotels ook het driesterrenmerk InterCityHotels. ‘Ik wil graag een InterCityHotel hebben bij het station van Utrecht’, verklapt Buijs in de zakenkrant. Verder lonkt Amsterdam omdat volgens Buijs het merk Amsterdam sterker is dan het merk Nederland. ‘Als je als hotelketen in Nederland zit, moet je absoluut in Amsterdam zitten’.

Steigenberger is sinds 2009 in eigendom van Travco Group, het toerismebedrijf van de Egyptenaar Hamed El Chiaty. Chief executive officer Arco Buijs stapte vorig jaar juni over van NH naar het Duitse Steigenberger. Steigenberger zit nu nog vooral in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Reageer op dit artikel