nieuws

Stel woont al 22 jaar in snelweghotel

Hotel

Het Engelse koppel David en Jean Davidson woont al 22 jaar in een kamer in een simpel motel langs de snelweg. Ze stopten er ooit tijdens een bezoek aan een zieke tante, en gingen nooit meer naar huis.

Stel woont al 22 jaar in snelweghotel

Het verblijf beviel zo goed dat, nadat de tante in 1985 overleed, de Davidsons hun flat in Sheffield op slot draaiden en hun intrek namen in het Travelodge motel langs de A1.

In 1997 besloten ze dat het tijd was voor wat anders, maar in plaats van terug naar huis te keren, verhuisden ze naar een splinternieuw Travelodge motel, op een kwartiertje van hun oude stek.

Davidson Suite

Intussen zijn ze onderdeel van het hotelinterieur. Hun kamer is omgedoopt tot Davidson Suite, en het personeel beschouwen ze als familie. Met feestdagen worden er zelfs cadeautjes uitgewisseld.

Voormalig zeeman David, 79 jaar, zegt in de Britse krant Daily Mail dat er vanuit hun kamertje ‘altijd wel wat te zien is’. Zijn vrouw zit in een rolstoel en prijst het gemak en de verzorging in het hotel: ‘Het personeel is aardig en het is goedkoper dan een bejaardentehuis’.

Omdat het stel een jaar vooruit boekt, krijgen ze fikse kortingen. Toch kost het hotel de Davidsons ongeveer 450 pond (670 euro) per maand. In die 22 jaar hebben ze al ruim 140.000 euro uitgegeven aan hotelrekeningen. Net zoveel als hun leegstaande flatje waard is.

Reageer op dit artikel