nieuws

Sterke winststijging NH Hoteles

Hotel

NH Hoteles is op stroom. De keten noteert fraaie halfjaarcijfers. De toegenomen omzet en winsten wordt vooral toegeschreven aan het WK voetbal in Duitsland. Ook de ‘Benelux-tak’ van NH boerde goed.

Sterke winststijging NH Hoteles

De winst van NH steeg het eerste half jaar met 22 procent tot ruim 21 miljoen euro. De omzet nam toe met elf procent en kwam uit op 508 miljoen euro. Het Spaanse NH heeft vooral flink geprofiteerd van het voorbije WK voetbal in Duitsland, zo meldt Het Financieele Dagblad. De Benelux behoorde tot de regio’s waar goed werd gepresteerd. De omzet steeg met 12,6 procent en de brutowinst nam met eenderde toe.

NH was de afgelopen week regelmatig in het nieuws. Naast de halfjaarcijfers stak een overnamegerucht de kop op. Net als eind vorig jaar was NH weer het middelpunt van een geruchtenstroom. De Spaanse concurrent Barcelo zou NH willen inlijven. Tot dusver is het bij een gerucht gebleven.

Reageer op dit artikel