nieuws

Straf uitzitten in hotel

Hotel

Het Ritz-Carlton Hotel in Los Angeles heeft een bijzondere gast. Jeffrey Borer, veroordeeld tot huisarrest, zit zijn straf uit in het luxueze hotel met restaurant, fitnessruimte en twee tennisbanen. Borer is veroordeeld tot huisarrest wegens het stiemem maken van video-opnamen van popzanger Michael Jackson.

Straf uitzitten in hotel

De veroordeelde is eigenaar van een chartermaatschappij. Vorig jaar bekende hij schuld wegens het aanbrengen van twee video-camera’s in een straalvliegtuig van zijn maatschappij. Daarmee vloog Michael Jackson in 2005 naar de rechtbank in Santa Barbara. De popster stond terecht op beschuldigingen van kindermisbruik en onzedelijke handelingen met een jongen op zijn ranch ‘Neverland’.

Borer betaalt het hotelverblijf uit zijn eigen zak. ‘In zijn eigen huis heeft hij last van schimmels en daarvoor is hij allergisch’, zegt zijn advocaat Lloyd Kirschbaum. ‘Het is allemaal besproken met de justitiële autoriteiten’, zegt Kirschbaum. De federale officier van justitie Daniel Shallman noemt het verblijf in een hotel onzinnig.’Als iemand is veroordeeld tot huisarrest met elektronische beveiliging, is het niet de bedoeling dat je in een viersterren-hotel gaat zitten’.

Reageer op dit artikel