nieuws

Studenten warm gemaakt voor Curaçao

Hotel

Curaçao is en blijft een aantrekkelijke locatie voor hotelstudenten om stage te lopen. Wel moeten studenten rekening houden dat de hospitalityopleidingen op het eiland zelf steeds beter worden en dat steeds meer ‘eigen leerlingen’ azen op baantjes in de hotellerie.

Studenten warm gemaakt voor Curaçao

Jorg Altenburg van mise en place maakte op de Horecava studenten enthousiast om te kiezen voor een stage op Curaçao. ‘Ondanks de crisis draaiden hotels op het eiland nog een gemiddelde kamerbezetting van 65 procent. Omliggende landen moesten het doen met 30 procent. Daarnaast wordt er veel geïnvesteerd in nieuwe hotels en resorts. Vooral grote Amerikaanse hotelbedrijven hebben plannen’.

Altenburg, die voor zijn bedrijf het merk Young Profs oprichtte, stipte de veiligheid op het eiland nadrukkelijk aan. ‘Veel ouders van Nederlandse studenten zien dit als een drempel. Maar het is er niet onveiliger dan in Nederland. Omdat het een eiland is en veel mensen elkaar kennen, is een incident snel groot nieuws. Als dan De Telegraaf er nog opduikt, krijgt het onterecht een verkeerd imago. Wel zijn studenten een easy target voor criminelen’.

Luie strandstages

Nederlandse studenten zijn nog steeds geliefd in de hotels, maar moeten rekenen op meer concurrentie. ‘De overheid pompt veel geld in onderwijs. Veel lokale studenten kunnen nu werken aan een carrière in de hospitality op hun eigen eiland. Nederlandse studenten moeten niet denken dat het om luie strandstages gaat, zoals het vroeger wel eens was’, aldus Altenburg.

Naast Curaçao werkt mice en place serieus aan een tak in Zuid-Afrika. ‘We plaatsen zevenduizend jobbers in tien stadions tijdens het WK Voetbal later dit jaar. Negentig procent van het personeel moet bestaat uit lokaal personeel. Daarna willen we in Zuid-Afrika blijven én pitchen voor het WK Voetbal in Brazilië in 2014’.

Reageer op dit artikel