nieuws

Swissôtel bouwt tweede vijfsterrenhotel in Rusland

Hotel

Swissôtel Hotels & Resorts heeft een exploitatiecontract gesloten voor een nieuw te bouwen vijfsterrenhotel in de Zuid-Russische stad Novosibirsk. Het is het tweede hotel van de keten in Rusland en gaat eind 2009 open.

Swissôtel bouwt tweede vijfsterrenhotel in Rusland

‘Het nieuwe Swissôtel Novosibirsk is een mijlpaal in onze verdere expansie in Rusland’, zegt Swissôtels managing director Meinhard Huck in de Allgemeine Hotel- und GastronomieZeitung.

Sinds 2005 beheert de Zwitserse hotelgroep in Moskou al het vijfsterren Swissôtel Krasnye Holmy, en de tweede vestiging ‘moet de aanwezigheid in deze uiterst belangrijke markt verstevigen’, aldus Huck.

Het vastgoed zal in handen blijven van de Russische investeringsmaatschappij Sibacademinvest, die ook de bouw van het ruim 77 miljoen euro kostende hotel voor haar rekening neemt.

Swissôtel Novosibirsk staat in het zakendistrict van de 1,5 miljoen inwoners tellende stad in Siberië, en zal over 200 kamers en suites beschikken, naast de gebruikelijke voorzieningen als restaurant, spa en vergaderfaciliteiten.

Reageer op dit artikel