nieuws

Taxi’s betichten hotelportiers van maffiapraktijken

Hotel

Taxichauffeurs betichten portiers van luxe hotels van maffiose praktijken. Volgens de chauffeurs krijgen bevriende taxi’s voorrang van portiers en berekenen de taxichauffeurs vervolgens hogere tarieven. Demissionair minster Camiel Eurlings van Verkeer moet van PVV-Kamerlid De Mos een onderzoek instellen.

Taxi’s betichten hotelportiers van maffiapraktijken

Portiers van luxe hotels laten duurdere taxi’s voorrijden voor het vervoeren van met name buitenlandse hotelgasten. Portiers zouden daarbij onder één hoedje spelen met bevriende chauffeurs, die aanzienlijk hogere tarieven rekenen.

In een artikel in De Telegraaf waarin de praktijken aanhangig worden gemaakt, worden de namen van de Haagse hotels Des Indes, Bel Air en Kurhaus genoemd. De genoemde hotels wuiven de kritieken van de hand. Ook zouden dergelijke praktijken zich voordoen bij luxe hotels in andere steden.

Een directeur van een grote Haagse taxicentrale laat in De Telegraaf optekenen dat het voor een eerlijk taxibedrijf moeilijker wordt naarmate het aantal hotelsterren toeneemt. Volgens de klokkenluiders zijn vooral buitenlandse hotelgasten de dupe van de oplichtingspraktijken.

PVV-Kamerlid De Mos wil een onderzoek naar de hotelportiers. ‘Dit zijn maffiapraktijken die de kop moet worden ingedrukt. Veel taxichauffeurs verdienen al weinig, het spel moet wel eerlijk gespeeld worden’, aldus De Mos in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel