nieuws

Terroristen bestormen Intercontinental Hotel Kaboel

Hotel

De aanval op het Intercontinental Hotel in de Afghaanse hoofdstad Kaboel blijkt zeer goed te zijn voorbereid. Ondanks scherpe veiligheidsmaatregelen wisten terroristen het hotel binnen te dringen en een bloedbad aan te richten.

Terroristen bestormen Intercontinental Hotel Kaboel

Dinsdagavond drongen negen zwaar bewapende terroristen van de Tabilan het goed beveiligde luxe hotel binnen. Daarbij vielen zeker twaalf doden. Speciale militaire eenheden maakte na een vuurgevecht in het hotel een eind aan de bestorming.

Het Intercontinental Hotel in Kaboel is populair bij westelingen en Afghaanse overheidsfunctionarissen en ligt op een heuvel boven de stad. Na de aanslag op het Serena Hotel in 2008 waren de veiligheidsmaatregelen in en om het hotel verscherpt

Reageer op dit artikel