nieuws

Test met hotelprijzen op Google Maps

Hotel

Google wil actuele prijzen van hotelkamers integreren in Google Maps. Momenteel voert de internetgrootmacht een test uit om hotelprijzen te publiceren op specifieke geografische locaties op Google Maps.

Test met hotelprijzen op Google Maps

De pilot wordt gemeld door de Belgische site Netties.be. Het is de bedoeling dat Google geld gaat vragen voor de dienst. Momenteel wordt getest met een beperkt aantal adverteerders.

Wanneer de dienst operationeel moet zijn en hoeveel de kosten bedragen om hotelprijzen te publiceren, is niet bekend. Wel is duidelijk dat Google al lange tijd op zoek is naar modellen om geld te verdienen. Deze tool met actuele hotelprijzen zou daar een goed voorbeeld van kunnen zijn.

In het boekingsproces van een hotelkamer speelt Google Maps momenteel vooral een oriënterende rol. Potentiële hotelbezoekers kunnen via de dienst inzoomen op de locatie van het hotel. Via Street View is zelfs het exterieur van het hotelbedrijf te bekijken. Voor het vinden van hotelprijzen en reserveringsmogelijkheden zijn consumenten afhankelijk van andere sites.

Reageer op dit artikel