nieuws

The Dominican Brussel open

Hotel

Het eerste designhotel van Brussel opende begin november de deuren. The Dominican is onderdeel van Carlton en staat in het historische centrum van de Belgische stad. Aan het hotel is ruim anderhalf jaar gewerkt.

The Dominican Brussel open

Het moderne hotel gaat schuil achter de klassieke gevel van het Davidshuis, en is ontworpen en ingericht door architect Bart Lens en interieurdesigners FG Stijl, bekend van College Hotel, Hotel The Dylan, restaurant Parkheuvel en restaurant Calla’s.

Klooster

The Dominican Hotel dankt zijn naam aan een Dominicaner klooster dat in de 15e eeuw op deze plaats stond. De ontwerpers hebben hieraan hun inspiratie onttrokken in de vorm van hoge plafonds, kloostergangen en de binnentuin.

Gasten in The Dominican kunnen de gehele dag door in elke ruimte iets bestellen uit het Food Book. Of het nu ochtend, middag of avond is, alle gerechten zijn tot elf uur ’s avonds beschikbaar.

Uitgaansfunctie

In het weekend zijn ook gasten die niet in het hotel verblijven welkom: ‘Wij willen ook graag een uitgaansfunctie vervullen. In het weekend draait een DJ hippe lounge muziek en bieden we de omgeving een volledig avondje uit’, aldus general manager Ellen de Boer.

Het hotel beschikt over 150 luxe kamers en suites. De kamers liggen rondom de vredige kloostertuin en hebben ieder een eigen sfeer waarbij veel gebruik is gemaakt van moderne materialen en stoffen.

Reageer op dit artikel