The Dominican Brussel open

The Dominican Brussel open

Het eerste designhotel van Brussel opende begin november de deuren. The Dominican is onderdeel van Carlton en staat in het historische centrum van de Belgische stad. Aan het hotel is ruim anderhalf jaar gewerkt.

Het moderne hotel gaat schuil achter de klassieke gevel van het Davidshuis, en is ontworpen en ingericht door architect Bart Lens en interieurdesigners FG Stijl, bekend van College Hotel, Hotel The Dylan, restaurant Parkheuvel en restaurant Calla’s.

Klooster

The Dominican Hotel dankt zijn naam aan een Dominicaner klooster dat in de 15e eeuw op deze plaats stond. De ontwerpers hebben hieraan hun inspiratie onttrokken in de vorm van hoge plafonds, kloostergangen en de binnentuin.

Gasten in The Dominican kunnen de gehele dag door in elke ruimte iets bestellen uit het Food Book. Of het nu ochtend, middag of avond is, alle gerechten zijn tot elf uur ’s avonds beschikbaar.

Uitgaansfunctie

In het weekend zijn ook gasten die niet in het hotel verblijven welkom: ‘Wij willen ook graag een uitgaansfunctie vervullen. In het weekend draait een DJ hippe lounge muziek en bieden we de omgeving een volledig avondje uit’, aldus general manager Ellen de Boer.

Het hotel beschikt over 150 luxe kamers en suites. De kamers liggen rondom de vredige kloostertuin en hebben ieder een eigen sfeer waarbij veel gebruik is gemaakt van moderne materialen en stoffen.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.