nieuws

Themahotel in Breda’s Museum

Hotel

Volgens de Bredase wethouder Wilbert Willems moet het Breda’s Museum voor een groot deel verkocht of verhuurd worden als een luxe hotel. Dat moet genoeg geld opleveren om eenderde van de huidige expositieruimte te behouden, betoogt de politicus in een notitie. Het zou een themahotel over ‘Breda’s Erfgoed’ moeten worden.

Themahotel in Breda’s Museum

Met dit plan wil Willems het museum verzelfstandigen, schrijft BN/De Stem. Met zo’n verzelfstandiging kan de gemeente per jaar 1,5 miljoen euro bezuinigen. De eigenaren van de vier collecties maken zich volgens de krant zorgen. Zij komen met een alternatief plan.

Dependances

Voor het museum komen diverse dependances in de stad. Voor de hotelplannen zijn al gegadigden, wordt geschreven. Welke dat zijn is nog niet bekend. Willems heeft in ieder geval bedacht dat er een grandcafé, conferentieruimtes en longstayappartementen in het huidige museum moeten komen.

Voorbeelden

De krant haalt ook nog voorbeelden aan van andere combinaties van musea en hotels: het Kruisherenhotel in Maastricht is er daar één van en ook het Fashion Hotel in Amsterdam en het Design Hotel in Eindhoven hebben de wethouder geïnspireerd. Het plan is nog niet definitief, maar de wethouder verwacht na de zomer met een voorstel te kunnen komen.

Reageer op dit artikel