Theo Ruijs: 'Laat docenten stage lopen in de horeca

Theo Ruijs: 'Laat docenten stage lopen in de horeca

Docenten van horecaopleidingen zouden een aantal dagen stage moeten lopen in de bedrijven waar hun leerlingen ook stage lopen. Zodat ze weten wat daar omgaat en wat er gevraagd wordt. Die suggestie poneerde Theo Ruijs van Hotel Theater Figi & Slot Zeist tijdens het Misset Horeca Ondernemers Event 'Kansen pakken voor meer omzet' maandag 31 oktober in Maarsen.

Ruijs deed zijn uitlating tijdens het debat met vier andere ondernemers. Hij richtte zich rechtstreeks tot de aanwezige vertegenwoordigers van het onderwijs met de opmerking: ‘Ik zou dat samen met u willen organiseren.’

Rick Claus van Claus Company haakte daar op in: ‘Uitstekend idee. Leraren en anderen die leerlingen adviseren weten lang niet altijd waarover ze het hebben. Door stage te lopen zijn ze in staat om gericht te adviseren. Doen zou ik zeggen.’

Het Misset Horeca Ondernemers Event is mede mogelijk gemaakt door: