nieuws

Toekomst Hotel Philadelphia onzeker

Hotel

De toekomst van Grand Hotel Philadelphia in Rotterdam is onzeker. Reden is dat de uitbater, de zorginstelling Philadelpdia, in zwaar weer verkeert. Mogelijk heeft de situatie gevolgen voor het deels gehandicapte personeel van het hotel.

Toekomst Hotel Philadelphia onzeker

Staatssecretaris Jet Bussemaker maakte deze week bekend dat Philadelphia gebouwen moet verkopen. Het zou gaan om gebouwen die niet tot de kerntaak van de zorginstelling behoren. Het verkopen van deze panden is de enige mogelijkheid om uit de financiële problemen te komen, waarin de zorginstelling zich bevindt, schrijft het Algemeen Dagblad.

Mogelijk heeft de beslissing van Bussemaker gevolgen voor Grand Hotel Philadelphia dat in 2005 haar deuren opende. In 2007 sloot Sodexo nog een 10-jarig contract af voor de exploitatie van het hotel.

Onder leiding van Sodexo-medewerkers werken in het Grand Hotel dagelijks zo’n twintig mensen met een verstandelijke beperking in de housekeeping, het restaurant en de take-away. Woordvoerder Bea Nijhof van Philadelphia laat weten dat een verkoop van het Rotterdamse hotel niet aan de orde is.

Reageer op dit artikel