nieuws

Toekomstig cruisemonster naar Amsterdam

Hotel

Een cruiseschip met 55 restaurants en ruimte voor maar liefst 8.400 passagiers. In Japan wordt momenteel hard nagedacht over het grootste cruiseschip ter wereld, de Princess Kaguya. In 2012 moet het monster klaar zijn en nog dat jaar meert het schip aan in ons land.

Toekomstig cruisemonster naar Amsterdam

Tussen 27 en 30 september 2012 moet de Princess Kaguya Amsterdam bezoeken, zo meldt De Telegraaf. De komst naar onze hoofdstad is mogelijk omdat de sluis bij IJmuiden wordt verbreed.

De Princess Kaguya krijgt twintig verdiepingen, waar 8.400 passagiers op kunnen verblijven. Op dit moment is het maximum op de huidige cruiseschepen bijna 4.500 passagiers. Het gaat dus om een drijvend entertainment monster. Het schip wordt een halve kilometer lang en biedt werk aan vierduizend bemanningsleden.

10.000 m2 lougens en bars

Het schip krijgt 55 verschillende restaurants, een megawinkelcentrum van driehonderd bij zestien meter, en een sporthal die aan officiële afmetingen voldoet. Verder komt er op het schip bijna 10.000 vierkante meter aan lounges en bars, theaters, zwembaden, fitnessruimtes en kinderspeelparadijzen.

Hotelfunctie

Mogelijk minder aangenaam voor hotels in de steden waar de Princess Kaguya aanmeert, is dat het schip een hotelfunctie wil aan de wal. Wanneer het is aangemeerd wil het duizenden mensen verleiden om een nachtje als gast aan boord door te brengen. Binnenkort wordt besloten wanneer de bouw van het cruisemonster begint.

Zie ook:
Cruise-euro’s rollen in Amsterdam (mrt, 2006)

Reageer op dit artikel