nieuws

Toerisme Aruba bevreesd na Jorans bekentenis

Hotel

Joran van der Sloot heeft met zijn bekentenis het imago van Aruba als vakantieland veel schade toegebracht. Het eiland vreest een nieuwe dip in toerisme nu de kans dat Amerikaanse toeristen wegblijven levensgroot is.

Toerisme Aruba bevreesd na Jorans bekentenis

Dat zegt premier Oduber van Aruba op de recente berichtgevingen over Joran van der Sloot. Volgens de premier heeft Van der Sloot het vakantie-eiland veel schade toegebracht. Oduber is de herhaalde leugens van Van der Sloot helemaal beu. Daardoor komt het eiland weer negatief in het nieuws.

70 Procent van het inkomen van het eiland is afkomstig van Amerikaanse toeristen. Vlak na de verdwijning van Holloway bleven Amerikaanse toeristen massaal weg van het eiland. ‘Hij speelt met de economie van het land’, zei de premier.

Zondagavond liet misdaadverslaggever Peter R. de Vries beelden, gemaakt met verborgen camera, zien waarin Van der Sloot de verdwijning op het Amerikaanse meisje Natalee Holloway bekende. Uit de uitzending bleek dat de plaats waar Van der Sloot en Holloway op het strand waren, op steenworp afstand was van het grote Marriott Hotel. Van der Sloot maakte volgens eigen zeggen op de bewuste nacht van de verdwijning zelf gebruik van een buitentelefoon naast het hotel.

Reageer op dit artikel