nieuws

Toerisme: China haalt VS in

Hotel

China zal vanaf 2008 jaarlijks meer toeristen trekken dan de Verenigde Staten. De Aziatische grootmacht zal dan de VS vervangen als de op twee na populairste internationale toeristische bestemming.

Toerisme: China haalt VS in

Dat heeft een zegsman van de VN-organisatie voor toerisme (Unwto) gezegd in Peking, aldus Chinese kranten zondag.

De populairste toeristische bestemmingen in de wereld zijn Frankrijk en Spanje. Daarna volgen de Verenigde Staten en China. Het laatste land ontwikkelt zich rap als een steeds aantrekkelijker vakantieland, onder meer door ook strandbestemmingen te creëren op het zuidelijke eiland Hainan.

Over circa tien jaar zou China mogelijk het belangrijkste toeristische land ter wereld kunnen zijn, zo voorspelde de Verenigde Naties al eerder. China organiseert in 2008 de Olympische Spelen (Peking) en in 2010 de World Expo (Shanghai), evenementen die het toerisme nog verder zullen bevorderen.

Reageer op dit artikel