nieuws

Toerisme Griekenland minder recessie gevoelig

Hotel

Het toerisme in Griekenland houdt zich redelijk staande in de economische crisis. De desastreuze scenario’s waar de sector rekening mee hield, zijn niet uitgekomen. Dit zegt de Griekse minister voor toerisme, Costas Markopoulos.

Toerisme Griekenland minder recessie gevoelig

De toeristische sector in Griekenland maakte zich grote zorgen over het zomerseizoen vanwege het wegblijven van de Amerikaanse, Engelse en Duitse toeristen. Landen waar de crisis enorm heeft toegeslagen.

Terugval inkomsten

In april waarschuwde de Griekse organisatie voor toerisme voor een terugval in inkomsten van vijf miljard euro en het verlies van duizenden banen. De boekingen voorafgaand aan het seizoen liepen twintig procent achter.

Toerisme is na scheepvaart de belangrijkste bron van inkomsten voor Griekenland. Het is goed voor 18 procent van de inkomsten van het land en levert 850.000 mensen een baan op.

Reageer op dit artikel