nieuws

Toerisme Madeira herstelt zich

Hotel

Het toerisme op Madeira herstelt zich in hoog tempo, vier dagen nadat het eiland getroffen werd door overstromingen als gevolg van zware regenval. De hotelzone van de hoofdstad Funchal, waar het merendeel van de toeristenaccommodaties zich bevindt, is nagenoeg ongeschonden.

Toerisme Madeira herstelt zich

Elektriciteit, water en telefoonverbindingen zijn op bijna het hele eiland weer in orde. Dit heeft de regionale regering van Madeira gisteravond bekend gemaakt.

Een groot deel van de infrastructuur is weer geheel beschikbaar. In Funchal wordt gewerkt aan het herstel van de wegen en kruispunten. Het openbare leven draait daar inmiddels weer nagenoeg als normaal. Andere wegen op het eiland zijn nog onderwerp van onderzoek. Ook de levada’s – de kleine kanalen waarlangs het bergwater naar lager gelegen gebieden wordt getransporteerd – worden nog nader geïnspecteerd. Veel toeristen komen naar Madeira voor wandelingen langs deze levada’s.

Reageer op dit artikel