nieuws

Toerisme Madeira over twee maanden hersteld

Hotel

De infrastructuur op het door noodweer getroffen Portugese eiland Madeira moet binnen twee maande grotendeels zijn hersteld zodat het toerisme weer op gang kan komen. Felle regens en overstromingen de afgelopen dagen zorgden voor zeker 42 doden en tientallen vermisten.

Toerisme Madeira over twee maanden hersteld

De Portugese premier José Sócrates heeft kenbaar gemaakt dat er zo snel mogelijk begonnen moet worden met het heropbouwen van hotels, restaurants en bars. Dit om gasten te kunnen ontvangen tijdens de start van het toeristenseizoen over zo’n twee maanden.

Meer dan tachtig procent van het inkomen op Madeira komt voort uit toerisme of aan toerisme gelieerde activiteiten. Het eiland wordt ook wel het bloemeneiland genoemd en is erg in trek bij wandelaars en natuurliefhebbers.

Enkele dagen geleden werd Madeira getroffen door een van de ergste overstromingen als gevolg van overmatig regenval uit haar geschiedenis. Totaal vielen er 42 doden en ruim 120 gewonden. Nog enkele tientallen mensen worden nog vermist. Door het noodweer zijn zeker 250 mensen dakloos geworden.

Reageer op dit artikel