nieuws

Toeristen blijven weg uit Thailand

Hotel

De overstromingen in Thailand hebben gevolgen voor de lucratieve toeristenbranche daar. Dat zeggen verschillende instanties. Naast het hoge aantal annuleringen ligt ook het aantal nieuwe boekingen fors lager dan gebruikelijk in deze tijd.

Toeristen blijven weg uit Thailand

Volgens The Association of Thai Travel Agents (ATTA) is het aantal nieuwe boekingen 70 procent lager dan gebruikelijk voor deze tijd van het jaar. Sansern Ngaorungsi van het ministerie van Toerisme in Thailand meldde dat momenteel 25 procent van de reizen wordt afgezegd. ‘Het aantal annuleringen loopt nog op.’

‘Niemand wil naar Bangkok komen’, zei de manager van een luxehotel in de stad. ‘We worden overspoeld met annuleringen.’ Terwijl de hotelkamers leeg zijn, staat de hoger gelegen parkeerplaats van het hotel vol met Ferrari’s en andere sportauto’s van Thaise inwoners.

‘Ik vertrouw maar op een vriend in Bangkok, die me vertelt dat het veilig is om te komen. Er is niet veel informatie. Ik heb geen idee hoe erg het daar is’, aldus Marjolijn Salverda (27) uit Nederland, terwijl ze op het vliegveld Suvarnabhumi in Bangkok op haar bagage stond te wachten.

Het toerisme in Thailand kreeg vorig jaar ook al rake klappen door de aswolk die het vliegen van en naar grote delen van Europa onmogelijk maakte. Daarnaast bleven door de onrusten in het land ook veel gasten weg.

Reageer op dit artikel