nieuws

Toeristen durven Egypte weer aan

Hotel

Toeristen durven weer naar Egypte te gaan. Het aantal toeristen in het Noord-Afrikaanse land is met 32 procent gestegen in het eerste kwartaal vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Destijds annuleerden veel mensen hun vakantie naar Egypte vanwege de onrust en revolutie in het land.

Toeristen durven Egypte weer aan

Tussen januari en maart van dit jaar kwamen er 2,5 miljoen toeristen naar Egypte. Een jaar geleden waren dat er 1,89 miljoen, meldde het overheidsbureau voor toerisme donderdag. De toename komt vooral van mensen uit andere Arabische landen: plus 63 procent.
De aantallen zijn nog wel 28 procent lager dan in 2010. Egypte, met zijn piramides en koraalriffen, is erg afhankelijk van het geld van toeristen.

Reageer op dit artikel