nieuws

Toeristen kamperen gratis in tuin Sheraton

Hotel

Het Sheraton hotel in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja laat toeristen gratis in haar tuin kamperen. In de stad zijn geen campings en overnachten in de auto is levensgevaarlijk.

Toeristen kamperen gratis in tuin Sheraton

‘Bijna wekelijks ontvangen we gasten die met de auto van Europa naar Zuid-Afrika reizen’, zegt Emannuel Kayit van Sheraton Abuja in Elsevier. Voor deze zogenaamde ‘overlanders’ is Abuja de eerste stad van formaat na de Sahara, met veel consulaten en ambassades van andere Afrikaanse landen. De reizigers blijven er een paar dagen om visa te regelen. Er zijn meer hotels waar ze terecht kunnen in de tuin, maar nergens anders is dat gratis.

Nigeria en Abuja staan te boek als gevaarlijk, dus een ommuurde en bewaakte kampeerplek om de daktent van je landcruiser uit te klappen, is wenselijk. De kampeerders mogen bij Sheraton ook nog eens gebruik maken van douche en toilet bij de tennisbaan.

Reageer op dit artikel