nieuws

Toeristenbelasting hotels Schiphol omlaag

Hotel

Hotels in de gemeente Haarlemmermeer betalen dit jaar voorlopig 25 procent minder toeristenbelasting. Het college van B en W van Haarlemmermeer wil op die manier de kwakkelende hotelbranche ontlasten. De verlaging van toeristenbelasting volgt enkele weken na een brandbrief van de hotels.

Toeristenbelasting hotels Schiphol omlaag

Dat heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt. Hotels rond de luchthaven Schiphol klagen steen en been over daling van het aantal gasten door de wereldwijde financiële crisis. Daarom deed de branche een dringend beroep op Haarlemmermeer om de toeristenbelasting te verlagen.

De gemeente berekent de voorlopige aanslag toeristenbelasting op grond van het aantal bezette bedden in het jaar ervoor. Zij wijkt nu van die regeling af, omdat helder is dat hotels door de recessie veel minder omzet hebben. Door de beslissing van de gemeente zijn hotels dit jaar 25 procent minder kwijt aan toeristenbelasting.

Reageer op dit artikel