nieuws

Toeristenrecord op komst

Hotel

Dit jaar vieren naar schatting 10,4 miljoen buitenlanders vakantie in Nederland. Dat is een nieuw record. Het vorig record dateerde van 2000, toen tien miljoen bezoekers werden geturfd.

Toeristenrecord op komst

Dat blijkt uit cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). In 2005 bezochten 10,1 buitenlanders ons land. Dat is 4 procent meer dan in 2004. Vooral het laatste kwartaal ging het relatief erg hard met het aantal bezoekers.

Hotels profiteren het meest van de opleving van het toerisme in ons land. Zij zagen het aantal buitenlandse gasten met 6 procent toenemen. Onder andere Amerikanen (8 procent), Belgen (13 procent), Spanjaarden (8 procent) en Denen (17 procent) weten ons land steeds beter te vinden.

Bungalowparken en campings profiteren niet. Zij kampen met teruglopende klandizie, onder meer doordat Duitsers minder vaak naar Nederland trekken.

Reageer op dit artikel