nieuws

Toeristenvisum VS wordt makkelijker

Hotel

De Amerikaanse president Barack Obama wil het makkelijker maken om een toeristenvisum te krijgen voor de Verenigde Staten, om zo het toerisme en de banenmarkt te stimuleren.

Toeristenvisum VS wordt makkelijker

Dat heeft Obama eind vorige week gezegd tijdens een bezoek aan Disney World in Florida. ‘Ik wil dat Amerika de belangrijkste toeristische bestemming in de wereld is. Hoe meer mensen Amerika bezoeken, hoe meer Amerikanen kunnen werken’, aldus Obama.

De regels voor toeristische visa voor de VS werden flink aangescherpt na de terreuraanslagen in 2001. De Amerikaanse toerismebranche vraagt al lang om een versoepeling van de visumregels.

Vermogende toeristen

Obama mikt vooral op vermogende toeristen uit opkomende landen als China, India en Brazilië. Toerisme leverde de Amerikaanse economie in 2010 134 miljard dollar (104 miljard euro) op. Het aantal toeristen in de VS uit opkomende landen zal naar verwachting de komende jaren flink toenemen.

Reageer op dit artikel