nieuws

Toeristisch Valkenburg zet straattheater in

Hotel

De belangrijke Limburgse toeristenplaats Valkenburg gaat het centrum van de stad verlevendigen met straattheater. Valkenburg, met jaarlijks 1,2 toeristische overnachtingen, wil meer bruisen van activiteiten.

Toeristisch Valkenburg zet straattheater in

Het evenementenproject Theater op Straat wil met diverse partijen het centrum van Valkenburg verlevendigen met kwalitatief hoogstaand straattheater, meldt een persschrijven.

De betrokken partijen bij dit project bij de Stichting Evenementenbureau Valkenburg aan de Geul, de NV Ontwikkelingsmaatschappij Valkenburg aan de Geul, Jut en Jul Producties, Pixidust Productions en de Gemeente Valkenburg aan de Geul. Het project wordt mede gefinancierd uit het Casinofonds.

Vanaf 6 april start het straattheater in Valkenburg. Professionele theater acts worden daarbij afgewisseld met lokale en regionale optredens. Het ‘straattheaterseizoen’ loopt doot tot oktobrer.

Valkenburg is de belangrijkste toeristische trekpleister van de regio Zuid-Limburg. In het zesduizend mensen tellende stadje vinden jaarlijks 1,2 toeristische overnachtingen plaats. Valkenburg lokt toeristen met onder andere mergelgroeven, attractiepark De Valkenier en kuurcentrum Thermae 2000 op de top van de Cauberg.

Reageer op dit artikel