nieuws

Toezichthouder na ophef ss Rotterdam

Hotel

De in financiële problemen geraakte woningcorporatie Woonbron krijgt Hans Zwarts als externe toezichthouder. Zwarts moet erop toezien dat Woonbron een aandeel van 80 procent verkoopt in het horeca- en cateringschip ss Rotterdam.

Toezichthouder na ophef ss Rotterdam

De inmiddels gepensioneerde Zwarts is voormalig baas van uitzendbureau Randstad. Ook werkte hij bij bankverzekeraar ING. Minister Eberhard van der Laan voor Wonen en Wijken heeft hem dinsdag aangesteld.

Zwarts moet erop toezien dat Woonbron een aandeel van 80 procent verkoopt in het voormalige stoomschip de SS Rotterdam. Woonbron moet hiervoor voor 1 maart een plan opstellen. Lukt dat niet, dan schrijft Zwarts een voorstel.

Eigenlijk moest de corporatie het aandeel in het klassieke schip voor het einde van dit jaar verkopen. Woonbron kwam in de problemen omdat het opknappen van het vaartuig ruwweg 200 miljoen kostte, tegen het oorspronkelijke plan van een investering van 6 miljoen.

Ook wordt de oplevering van het schip, en daarmee de verhuuropbrengsten, steeds uitgesteld. De SS Rotterdam wordt verbouwd tot een hotel, restaurant, congresruimte en opleidingscentrum met een vaste ligplaats.

Reageer op dit artikel