nieuws

Toine Smulders start hotel in Tolkamer

Hotel

Topkok Toine Smulders, eigenaar van restaurant Villa Copera in Tolkamer, start een hotel. Smulders heeft hotel De Tolkamer gekocht. Het hotel krijgt zestien kamers en een Italiaans restaurant.

Toine Smulders start hotel in Tolkamer

Het nieuwe horecabedrijf van Smulders, op steenworp afstand van Villa Copera, moet op 2 april open. Momenteel wordt het voormalige douanekantoor nabij de Rijn onder handen genomen.

‘Het hotel en het restaurant worden trendy en vlot, zoals ze te vinden zijn in New York of Tokio, maar dan hier in Tolkamer’, laat de SVH Meesterkok weten in het Oost Gelders Vizier.

Smulders had al langer de wens een eigen hotelbedrijf te starten. ‘Hier komen vaak gasten uit het westen. Er is een taxiservice met een hotel in het Duitse Elten, maar een hotel aan de kade is praktischer. De gasten kunnen na het eten even een wandeling maken over de kade naar het hotel’.

Het hotel wordt volgens Smulders bijzonder. ‘In het hotel maken we geen minibar, maar een maxibar. Dit is een soort automatiek in een centrale ruimte waar allerlei gadgets inzitten. Dat kan iets te eten of te drinken zijn, maar ook non-food artikelen als een lekkere massageolie of een trendy zonnebril’.

Toine Smulders runt sinds maart 2007 Villa Copera in Tolkamer. Daarnaast is hij eigenaar van restaurant Wolfersveen in het buitengebied tussen Zelhem en Ruurlo in de Achterhoek. Eerder werkte Smulders voor restaurant Giga’s in Ellecom en was hij mede-eigenaar van De Beukenhorst in Winterswijk.

Reageer op dit artikel