nieuws

Tom Krooswijk nieuwe directeur Hotel de l’Europe

Hotel

Tom Krooswijk neemt de algehele leiding over van Hotel de L’Europe van Didi Whitlau. Whitlau werkte bijna dertig jaar voor het Amsterdamse hotel en besloot in mei te vertrekken. Krooswijk werkte onder meer voor de InterContinental Hotels & Resorts Group.

Tom Krooswijk nieuwe directeur Hotel de l’Europe

Whitlau nam twee jaar geleden de hotelleiding over van Adriaan Grandia en kondigde een maand geleden haar vertrek aan. Tom Krooswijk volgt haar op per 29 juni waarna Whitlau rond november het hotel definitief verlaat.

Frans van der Minne van Heineken – eigenaar van het hotel – verwacht met de aanstelling van Krooswijk een goede opvolger te hebben gevonden voor Whitlau. Zijn ervaringen in de internationale hotellerie zie ik als een belangrijke toegevoegde waarde voor Hotel de l’Europe.

Wie is Krooswijk

Krooswijk (Lausanne Hotel Management School) is een veteraan in het hotelwezen en heeft sinds 1972 diverse executive management functies vervuld binnen de internationale hotellerie. Zo was hij recentelijk werkzaam bij de Versailles Properties Holding in Abu Dhabi. Daarnaast heeft hij 30 jaar gewerkt voor de InterContinental Hotels & Resorts Group en werkte hij in Frankrijk voor JJW Hotels and Resorts en in de Verenigde Arabische Emiraten voor de Refad Hotels & Resorts.

Het 100 kamers tellende Hotel de l’Europe is lid van The Leading Hotels of the World. Op het moment wordt het hotel gerenoveerd en wordt er hard gewerkt aan de nieuwe vleugel aan de Nieuwe Doelenstraat.

Reageer op dit artikel