nieuws

Tool Booking.com beidt extra kansen

Hotel

Hotels die aangesloten zijn bij Booking.com kunnen vanaf nu een tool voor online boekingen aan hun eigen website toevoegen. Voor reserveringen via deze nieuwe tool rekent Booking.com een commissie van 3 procent.

Tool Booking.com beidt extra kansen

De bij Booking.com aangesloten hotels krijgen met deze nieuwe tool de mogelijkheid om op een eenvoudige manier software voor directe, online boekingen aan hun eigen site toe te voegen.

Booking.com berekent geen installatiekosten. Wel hanteert het een commissietarief van 3 procent voor elke daadwerkelijk gemaakte boeking. De Booking-knop verbindt de site van het hotel met het reserveringssysteem van Booking.com.

‘Deze oplossing is vooral handig voor kleinere hotels en hotelketens die voor het verwerken van online vragen over beschikbaarheid tot nu toe altijd aangewezen waren op de telefoon of e-mail’, stelt Martin Lamme, projectmanager Hotels bij Booking.com en verantwoordelijk voor de nieuwe dienst.

Lamme vervolgt: ‘Iedereen die vandaag de dag een hotel zoekt of reserveert, wil direct een boekingsbevestiging ontvangen. Zelfs van kleine hotels’.

De Booking-knop is beschikbaar is zes verschillende ontwerpen en kleuren. Als er met de Booking-knop een reserveringsverzoek wordt gedaan, toont de website van het hotel alle mogelijkheden die via het systeem van Booking.com beschikbaar zijn bij dit specifieke hotel.

Reageer op dit artikel