nieuws

Topdagen voor thermenbranche

Hotel

Hoogtijdagen voor de saunabranche. Nu in Nederland de regenbuien blijven aanhouden zoeken mensen hun toevlucht tot de warmte in sauna’s of pakken ze een zogeheten spa-treatment.

Topdagen voor thermenbranche

Dat blijkt uit een reactie van Marc Sanders, directeur van Thermen Vitalizee in Scheveningen en voorziter van de Thermen Beauty Group Nederland. De dertien saunacentra die daarbij zijn aangesloten zeggen een erg goede maand juni te hebben gehad. ‘Het moet wel erg gek lopen wil de maand juli niet nog beter zijn’, aldus Sanders.

Vooral de thermen met weinig buitenfaciliteiten profiteerden afgelopen maand het meest van de ‘slechte dagen’. Die noteerden zo’n 30 procent meer bezoekers en de thermen met wel veel buitenfaciliteiten schatten in dat ze 12 procent meer bezoekers kregen.

Hoe slechter het weer, hoe meer het aantal bezoekers aantrok. De eerste dagen van de maand juli verdubbelde het aantal gasten in de saunacentra, blijkt uit een eerste inventarisatie.

De weersomstandigheden bepalen voor een groot deel of het slecht of goed gaat met de sauna’s. ‘Toen het tijdens het afgelopen voorjaar mooi weer was zag je het aantal bezoekers instorten. Nu bellen veel meer mensen voor behandelingen om op deze manier dan toch een vakantiegevoel te creëren.’

Sanders vertelt dat de verkoelende after sunbehandeling bij Vitalizee nu wel even in de ijskast kan blijven liggen. ‘Dan zal toch eerst de zon moeten doorbreken.’

Reageer op dit artikel