nieuws

Tophotel gefinancierd met obligaties

Hotel

De Bredase investeerder Jan Dane gaat obligaties uitdelen om een deel van de bouw van het 60 miljoen euro kostend vijfsterrenhotel Park Dane in zijn stad te financieren.

Tophotel gefinancierd met obligaties

Het hotel wordt voor zestig procent door een bank gefinancierd, veertig procent (24 miljoen euro) moet komen uit uitgifte van de obligaties, die 50.000 euro per stuk kosten.

Dane verwacht de 480 obligaties aan zo’n 300 deelnemers kwijt te kunnen, en hij hoopt op veel animo uit Breda en de directe omgeveing. ‘We willen er iets exclusiefs Bredaas van maken’, zegt hij in BN/De Stem.

De obligaties worden dit najaar, als de bouwvergunningprocedure is afgesloten, door Dane Real Estate uitgegeven. Het Hotel Park Dane moet er in 2011 staan. Kopers zijn zich verzekerd van bepaalde privileges, Dane noemt de obligaties dan ook ‘privilege bonds’.

‘Er zit een rentevergoeding van zes procent per jaar aan vast, en een aandeel in de exploitatie- en verkoopwinst. Het hotel zal ooit verkocht worden, obligatiehouders kunnen dan delen in de winst.’ Daarnaast verwerft de houder van een privilege bond een gratis lidmaatschap van het wellness center, recht op drie gratis hotelovernachtingen per jaar en is ‘exclusief gerechtigd’ tot lidmaatschap van de Sociëteit Park Dane.

De obligatiehouders zijn straks, aldus Dane, niet alleen ambassadeurs maar ook gast van het hotel, restaurant, het welness center en de vergaderfaciliteiten. ‘We zien in Breda en omgeving grote behoefte aan kwalitatief hoogstaande dienstverlening. Behalve gast en obligatiehouder zijn de deelnemers ook ambassadeur van hun hotel’

Het retraitehotel, dat gebouwd wordt op de plek van het klooster van de paters van de Heilige Harten, krijgt 117 kamers en luxe suites, een wellness center met zwembad, twee restaurants, conferentieruimtes en een parkeer¬kelder voor 140 auto’s. Dane: ‘We willen iets neerzetten dat in een straal van zestig, zeventig kilometer geen concurrentie kent.’

Investeerder Jan Dane heeft veel ervaring met het in groepsverband beleggen. Hij begon met vijf hotels in Zuid-Florida, in totaal 800 kamers, 600 personeelsleden en gefinancierd door 500 beleggers. Later volgden nog 25 andere projecten.

Reageer op dit artikel