nieuws

Tophotel op Rotterdamse Coolsingel

Hotel

Rotterdam krijgt er een vijfsterrenhotel bij. Het gaat om een nieuw luxe logiesbedrijf op de hoogste verdieping in het voormalige postkantoor aan de Coolsingel. Momenteel vinden er oriënterende gesprekken plaats met kandidaat-hotelexploitanten.

Tophotel op Rotterdamse Coolsingel

De plannen voor een nieuwe ‘ontmoetingsplek’ zijn bekendgemaakt door wethouder Hamit Karakus en architect Ben van Berkel, zo laat het Algemeen Dagblad weten.

Het nieuwe hotel moet tachtig kamers krijgen en in het voorjaar van 2013 de deuren openen. Momenteel worden er oriënterende gesprekken gevoerd met mogelijke exploitanten van het vijfsterrenhotel. Naast een hotel moeten er in het gebouw ook diverse restaurants, cafés en loungebars komen.

Het voormalige postkantoor aan de Coolsingel is een Rijksmonument. Het gebouw in het centrum van Rotterdam was een van de weinige gebouwen die bespaard werd gebleven tijdens de zware bombardementen in 1940.

Reageer op dit artikel