nieuws

Traineeplekken tegen werkeloosheid bij Hilton

Hotel

Het Hilton Hotel in Amsterdam creeërt traineeplekken om jeugdwerkloosheid tegen te gaan. De plekken maken onderdeel uit van het Regionale Actieplan Jeugdwerkeloosheid van Amsterdam.

Traineeplekken tegen werkeloosheid bij Hilton

Hilton-directeur Roberto Payer en wethouder Freek Ossel gaven afgelopen vrijdag het startsein. Payer vindt het een ‘maatschappelijke verantwoordelijkheid’ om jongeren werkervaring op te laten doen, zodat hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot worden.

Naast het Hilton bieden hotels als Holiday Inn Amsterdam en Mövenpick ook traineeplekken aan. Wethouder Freek Ossel is blij dat de luxe hotels meedoen aan het project en noemt het een ‘enorme stimulans’ voor goed gekwalificeerde jongeren. ‘Kansrijk opleiden is een sleutelbegrip dat wij graag gebruiken om jongeren met talent en een professionele instelling en opleiding op de arbeidsmarkt te krijgen’, aldus de wethouder.

Reageer op dit artikel