nieuws

Travelodge komt met ‘Qbic-achtig’ concept

Hotel

De Engelse budgethotelketen Travelodge heeft onlangs een nieuw concept gelanceerd voor snel op te zetten hotels. Met kant-en-klare stalen units, waar een slaap- en een badkamer in zitten, zegt Travelodge in 12 weken een compleet hotel te kunnen bouwen.

Travelodge komt met ‘Qbic-achtig’ concept

Bij het opzetten van dit concept hebben ze goed gekeken naar Qbic, schrijft trendwebsite Springwise.com.

De Travelodge units lijken op zeecontainers, en hebben aan de buitenkant aansluitingen voor water, afvoer en electriciteit die rechtstreeks aan een andere container kunnen worden gekoppeld.

Door de units te stapelen en er stenen muur omheen te metselen, zegt Travelodge in 12 weken een hotel te kunnen bouwen. Het bedrijf ziet grote mogelijkheden voor hun tijdelijke hotels bij grote evenementen als de Olympische Spelen.

De eerste hotels, waarbij Travelodge geïnspireerd werd door Qbics concept van het tijdelijk gebruiken van leegstaande gebouwen, openen in Uxbridge in juni, en op vliegveld Heathrow tegen het eind van dit jaar.

Reageer op dit artikel